Wohlmuth Rabenkropf 2012

0 Beoordelingen
26,20
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
De Rabenkropf-wijngaard wordt beschouwd als één van de beste in Burgenland. Het is een helling van 25 tot 30% op het zuiden, met een lichte neiging naar het zuid-westen: meer zonuren, dus.

Productomschrijving

APPELLATIE : Burgenland
OOGST : Handmatig.
VINIFICATIE : De wijn wordt ter plaatse gemaakt, tot en met de maloloactische vergisting, en wordt dan pas naar de winery van Wohlmuth gebracht, in de Steiermark.
HOUTOPVOEDING : Ongeveer twee jaar op grote houten vaten.
KLEUR : Donkerrood.
NEUS : Krachtig en intens, bramenfruit.
SMAAK : Gevuld, krachtige smaak, veel fruit en mineraliteit, enorme potentie.
WIJN / SPIJS : Rood vlees, wild.

Extra informatie

Alcohol 13,5%
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Oostenrijk [at]
Productie regio Burgenland
Jaargang 2012
Druivenrassen Blaufränkisch
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Wohlmuth
Wijngoed informatie Wohlmuth werd gevestigd in 1803 en is daarmee al ruim twee eeuwen een huis met een enorme reputatie. Sinds enkele jaren bezit Wohlmuth ook wijngaarden in Burgenland (ten oosten van de Steiermark), waar kwalitatief hoogstaande rode wijnen worden gemaakt van het druivenras Blaufränkisch. De Wohlmuth Rabenkropf Blaufränkisch werd door Wine Spectator al eens uitgeroepen tot beste rode wijn van Oostenrijk. De wijnen worden gemaakt door vader en zoon, die allebei hebben gewerkt bij andere wineries (o.a. in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Duitsland). De ervaring die ze daar hebben opgedaan wordt in de eigen winery toegepast, maar wel op zo’n manier dat de eigen signatuur niet verloren gaat. Ze maken graag individuele wijnen, die het karakter van de wijngaard tot uitdrukking brengen. De filosofie van het huis is er op gericht om alles op een zo natuurlijk mogelijke wijze te doen (“Als je van de natuur leeft, zoals wij, moet je hem goed behandelen”). De opbrengsten zijn laag (32 tot 45 hl/ha), mede door een zeer strenge selectie, volgens Wohlmuth de enige manier om tot loepzuivere wijnen te komen. Vinificatie en rijping vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur, afhankelijk van het druivenras in roestvrij staal of Franse barriques. Als de wijn uiteindelijk gebotteld is, wordt de laatste keuze gemaakt: die van het etiket. De wijnen van Wohlmuth worden altijd gesierd door een etiket dat het werk toont van een lokale kunstenaar, elk jaar weer opnieuw geselecteerd, na ampele discussie in de familie. Want kunst, dat is de tweede passie van de familie Wohlmuth.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Wohlmuth Rabenkropf 2012
Laat een review achter
Versturen