Château de Beaucastel Blanc 2022

0 Beoordelingen
120,00
Prijs per stuk
Op voorraad
 Parker 94/100: Roughly 80% Roussanne, with the balance a mix of other permitted white varieties, Beaucastel's 2022 Chateauneuf du Pape Blanc is a fine, fine effort. Tangerine and peach notes are... Meer info

Productomschrijving

Parker 94/100: Roughly 80% Roussanne, with the balance a mix of other permitted white varieties, Beaucastel's 2022 Chateauneuf du Pape Blanc is a fine, fine effort. Tangerine and peach notes are plump and round on the full-bodied palate, which is quite rich and plush in feel yet long and harmonious on the finish. The ability to be so ripe and sumptuous yet balanced is truly remarkable.

Versmolten aanzet, genereus, prachtige romige textuur. Rijk gevulde, ronde materie zonder overgewicht. Traag met toch een goede frisheid, heerlijk copieus, enorme finale en gigantische lengte. Zeer grote wijn die op een onweerstaarbare manier nu al zin verschaft om hem te drinken.
Eén van de meest begeerde dinerwijnen. Allerhande bereidingen van kreeft, langoustines (met dragonmayonaise) etc. Ook tarbot, (zee)tong en coquilles. In alle 'eenvoud': ei met truffel.

Extra informatie

Alcohol 14%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Frankrijk [fr]
Productie regio Chateauneuf du Pape
Jaargang 2022
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Fam. Perrin
Wijngoed informatie De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top. De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Luberon, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Château de Beaucastel Blanc 2022
Laat een review achter
Versturen