Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

Clos de la Bergerie Nicolas Joly 2018

Schrijf de eerste review van dit product

€ 50,00

Snel overzicht

Clos de La Bergerie A.O.C. Roche aux Moine: de 3,2ha wijngaarden zijn gelegen net voor het kasteel van La Coulée de Serrant met oostwaartse expositie. De wijnstokken zijn ongeveer 30 jaar geleden aangeplant. Ondergrond: leisteen en in mindere mate quartz. Rendement: 28 tot 30 hl/ha. Vinificatie en élevage in oude vaten van 400 en 500liter.

Meer afbeeldingen

Sinds 1985 bewerkt Nicolas Joly met volle overtuiging zijn wijngaarden volgens de biodynamische wijnbouwmethode.
Chemische pesticiden, onkruidverdelgers en kunstmest steriliseren de bodem en vormen een aanslag op de micro-flora die bijdraagt aan de specifieke aroma's waarmee wijnen zich qua karakter onderscheiden.
Een belangrijk aspect van de biodynamie is de positieve energie die vrijkomt door het niet tégengaan, maar mééwerken met de natuur, ziekte als natuurverschijnsel niet bestrijden met chemie maar een oplossing zoeken in een weerbaar natuurlijk klimaat.
Alcohol 15%
Wijn Categorie Witte wijnen
Land Frankrijk
Produktie regio Loire
Jaargang 2018
druivenrassen Chenin Blanc
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0.75
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Nicolas Joly
Wijngoed informatie Sinds 1985 bewerkt Nicolas Joly met volle overtuiging zijn wijngaarden volgens de biodynamische wijnbouwmethode. Chemische pesticiden, onkruidverdelgers en kunstmest steriliseren de bodem en vormen een aanslag op de micro-flora die bijdraagt aan de specifieke aroma's waarmee wijnen zich qua karakter onderscheiden. Een belangrijk aspect van de biodynamie is de positieve energie die vrijkomt door het niet tégengaan, maar mééwerken met de natuur, ziekte als natuurverschijnsel niet bestrijden met chemie maar een oplossing zoeken in een weerbaar natuurlijk klimaat. Wie ooit een voordracht van wijnbouwer Nicolas Joly heeft bijgewoond, moet het erkennen: de man is een begenadigd redenaar. Je hoeft het daarom niet eens te zijn met zijn ideeën over wijnbouw. Bij de rationalisten onder ons komen die ongetwijfeld zweverig over. Want Joly is een onvermoeibaar pleitbezorger van de biodynamie, een strekking in de wijnbouw die naar een natuurlijk evenwicht in de wijngaard streeft. Chemische middelen worden bijgevolg afgezworen, en vervangen door preparaten met silicium en kruidenaftreksels. De biodynamie houdt ook rekening met kosmische invloeden zoals de stand van de maan. Daardoor krijg je zulke gezonde en intens smakende druiven, zegt Joly, dat de wijn zich als het ware zelf maakt. Artificiële toevoegingen en ingrepen in de wijnkelder worden overbodig.

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Clos de la Bergerie Nicolas Joly 2018

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waarde