Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

Don David Malbec

Schrijf de eerste review van dit product

€ 9,80

Snel overzicht

Krachtig, peperig zwart fruit. Een volle fruitige wijn die goed past bij rood vlees, stevige sauzen. Manuele oogst . 70% van de wijnen rijpen in kleine Amerikaanse eiken vaten, zowel Frans als Amerikaans. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar magie echt gebeurt. De Calchaqui-vallei, de thuisbasis van het wijnhuis El Esteco, is daar zeker een van. Deze vallei, gelegen meer dan 1800 meter | 6000 voet verborgen in het noorden van Argentinië, vertoont enkele unieke kenmerken. Slechte alluviale bodems; hoge blootstelling aan de zon; lage luchtvochtigheid; en brede thermische amplitude maken de Calchaqui-vallei een uitzonderlijk wijngebied.

Meer afbeeldingen

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar magie echt gebeurt. De Calchaqui-vallei, de thuisbasis van het wijnhuis El Esteco, is daar zeker een van. Deze vallei, gelegen meer dan 1800 meter | 6000 voet verborgen in het noorden van Argentinië, vertoont enkele unieke kenmerken. Slechte alluviale bodems; hoge blootstelling aan de zon; lage luchtvochtigheid; en brede thermische amplitude maken de Calchaqui-vallei een uitzonderlijk wijngebied
Alcohol Nee
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Argentinië
Produktie regio Nee
Jaargang Nee
druivenrassen Malbec
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0.75
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Nee
Wijngoed informatie Bodega El Esteco is een historische bodega, opgericht in 1892 door de broers David en Salvador Michel.Het huis kreeg zijn definitieve naam bij het huwelijk van David Michel met Gabriela Torino. Bodega El Esteco bevindt zich in het bijzondere wijngebied Cafayate in de noordelijke Argentijnse wijnprovincie Salta. De temperaturen in dit kleine gebiedje kunnen bijzonder hoog zijn, maar de wijngaarden bevinden zich op een unieke hoogte van maar liefst 1700 meter boven de zeespiegel. Dit levert een microklimaat op waarin de temperaturen overdag flink oplopen, maar waar het ’s nachts heel koel kan zijn. De sterke afkoeling zorgt voor een langzame ontwikkeling van intense fruitaroma’s. De druiven rijpen niet te snel en behouden hun zuren, met levendige en sappige wijnen als resultaat. De wijnen van Bodega El Esteco komen van eigen wijngaarden, die niet verder liggen dan 3 kilometer rondom de bodega. Het bedrijf heeft alle belangrijke moderne druivenrassen in de wijngaard staan. De gunstige natuurlijke omstandigheden in het gebied Cafayate geven El Esteco de mogelijkheid om de druiven met behulp van biologische landbouwmethoden te laten groeien en het bedrijf kreeg voor 100% van de productie het officiële certificaat 'organic vineyards'.

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Don David Malbec

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waarde