Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

Gran Enemigo Red Blend 2016 in magnum

Schrijf de eerste review van dit product

€ 124,50

Snel overzicht

Deze topwijn bestaat voor 50% uit malbec en 50% Bordeaux druiven (cabernet franc, cabernet sauvignon,...). Hij verblijft een 15-tal maanden in eiken vaten. Deze fantastische wijn kan gemakkelijk zijn voet zetten naast grote Franse wijnen met naam en faam. Een klassieke wijn met een ongelooflijk complex smakenpallet en de perfect verweven houtrijping. Deze wijn van dit jonge domein heeft alles in huis om een iconische referentie te worden in de wijnwereld.
97 Punten Robert Parker
94 Punten Descorchados
96 Punten James Suckling
93 Punten Tim Atkin

Meer afbeeldingen

Het concept voor deze unieke wijnen is ontstaan op de dag dat Nicolas Catena de ‘Decanter Man of the Year’-Award ontving. Tijdens de wandeling na dit evenement, besloten zijn dochter Adrianna Catena en Alejandro Vigil om samen wijn te gaan maken met diep respect voor de geschiedenis en traditie van de Catena familie. Adrianna Catena is een gepassioneerd historicus en Alejandro Vigil is op dat moment hoofd Wijnmaker bij Bodega Catena Zapata. Alejandro ontvangt later met zijn El Gran Enemigo Cabernet Franc uit Gualtallary de hoogste beoordeling ooit voor een Cabernet Franc door Robert Parker’s The Wine Advocate.
El Enemigo is letterlijk vertaald ‘’de vijand’’.

Het verhaal achter de naam is ouder dan het project zelf. Toen Alejandro begon met werken bij Catena Zapata, vroeg Nicolas Catena om een blend te bedenken voor de Nicolas Catena Zapata 2001. Een paar jaar later, toen Adrianna en Alejandro begonnen met dit project, wisten ze nog niet hoe ze de wijn gingen noemen. Daarom vroeg Nicolas aan Alejandro tijdens een diner of hij zich kon herinneren hoe hij de eerste blend had gemaakt en hoe zich daarbij voelde. Alejandro voelde zich als een kleine jongen: vol plezier en zonder angst. Toen vertelde Nicolas dat onze angsten onze grootste vijanden zijn, omdat zij ons niet laten doen wat we willen doen en daardoor blijven we in onze ‘comfort zone’ zitten. Als we iets écht willen, moeten we hiervoor vechten en hier niet bang voor zijn. De grootste vijand voor je eigen succes is je eigen angst: El Enemigo.
Alcohol Nee
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Argentinië
Produktie regio Nee
Jaargang 2016
druivenrassen Cabernet Franc
Restsuiker Nee
Inhoud (l) 1,50
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Nee
Wijngoed informatie Het concept voor deze unieke wijnen is ontstaan op de dag dat Nicolas Catena de ‘Decanter Man of the Year’-Award ontving. Tijdens de wandeling na dit evenement, besloten zijn dochter Adrianna Catena en Alejandro Vigil om samen wijn te gaan maken met diep respect voor de geschiedenis en traditie van de Catena familie. Adrianna Catena is een gepassioneerd historicus en Alejandro Vigil is op dat moment hoofd Wijnmaker bij Bodega Catena Zapata. Alejandro ontvangt later met zijn El Gran Enemigo Cabernet Franc uit Gualtallary de hoogste beoordeling ooit voor een Cabernet Franc door Robert Parker’s The Wine Advocate. El Enemigo is letterlijk vertaald ‘’de vijand’’. Het verhaal achter de naam is ouder dan het project zelf. Toen Alejandro begon met werken bij Catena Zapata, vroeg Nicolas Catena om een blend te bedenken voor de Nicolas Catena Zapata 2001. Een paar jaar later, toen Adrianna en Alejandro begonnen met dit project, wisten ze nog niet hoe ze de wijn gingen noemen. Daarom vroeg Nicolas aan Alejandro tijdens een diner of hij zich kon herinneren hoe hij de eerste blend had gemaakt en hoe zich daarbij voelde. Alejandro voelde zich als een kleine jongen: vol plezier en zonder angst. Toen vertelde Nicolas dat onze angsten onze grootste vijanden zijn, omdat zij ons niet laten doen wat we willen doen en daardoor blijven we in onze ‘comfort zone’ zitten. Als we iets écht willen, moeten we hiervoor vechten en hier niet bang voor zijn. De grootste vijand voor je eigen succes is je eigen angst: El Enemigo.

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Gran Enemigo Red Blend 2016 in magnum

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waarde