Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

Pico Maccario - Lavignone Barbera d'Asti

Schrijf de eerste review van dit product

€ 13,35

Snel overzicht

KLEUR : Diepe robijnrode kleur.

NEUS : Intense en charmante neus van rode vruchten: kersen, pruimen en rode bessen.

SMAAK : Goede complexe structuur, harmonieus en een lange afdronk.

WIJN / SPIJS : Pasta, rood vlees, harde kazen.

89/100 Parker
Gambero Rosss : trebicchieri

Meer afbeeldingen

APPELLATIE : Barbera d'Asti DOCG

WIJNGAARD : De wijngaarden zijn gelegen op glooiende heuvels gevormd in het Pleistoceen door afzettingen van de rivieren.

DRUIVENRASSEN : 100% Barbera

OOGST : De druiven worden geplukt bij volledige rijpheid.

VINIFICATIE : Na een zorgvuldige persing ondergaan de druiven een 10 tot 12 dagen durende maceratie. Waarna de wijn voor een periode van 9 maanden in rvs-vaten wordt gerijpt.

HOUTOPVOEDING : Geen.
Alcohol 13,50%
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Italië
Produktie regio Barbera d'Asti
Jaargang 2018
druivenrassen Barbera
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0.75
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Picco Maccario
Wijngoed informatie Een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht. Het logo, een gestileerde roos in een schild, is symbolisch in meer dan één opzicht: het schild is een gelijkzijdige driehoek met licht gebogen zijden, zo symboliseert het een glas. De roos is, in de mythe van Adonis, een symbool voor het bloed van Venus en staat daarom voor Liefde en Nieuw Leven. In de mythe van Dionysus, de God van de wijn, dragen de hoofdpersonen kronen van rozen, omdat die de kracht zouden hebben geheimen te bewaren onder invloed van alcohol. Zo symboliseert de roos geheimhouding, en in biechtstoelen werden vaak versiering van rozen aangebracht, opdat men zijn ontboezemingen ‘sub rosa’ kon doen – onder geheimhouding. De roos is als plant ook gevoeliger voor ziekten dan wijnstokken, en daarom staat er bij Pico Maccario voor elke rij wijnstokken een rozenstruik – van een eigen, unieke soort.De etiketten dragen natuurlijk de naam van de winery en van de wijn, plus de verplichte informatie, maar wie goed kijkt ziet een spel van schaduwen. In de achtergrond zijn delen van schilderijen gebruikt, en wel heel specifiek de mantels van de maagd Maria, zoals die is geschilderd door bijvoorbeeld Michelangelo en Sandro Botticelli – niet de minste namen. De beide broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden. Kosten noch moeite zijn gespaard, niets is aan het toeval overgelaten. En de wijnen? Daar is dezelfde aandacht aan besteed. Uitermate verzorgde wijnen, die niet de sluitpost zijn van een uitgekiend marketing-verhaal, maar de kern van de hele onderneming. Zonder deze wijnen geen marketing-verhaal, uitgekiend of niet.

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Pico Maccario - Lavignone Barbera d'Asti

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waarde