Porseleinberg Syrah 2020

0 Beoordelingen
80,00
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Tim Atkin 98/100 .Porseleinberg is een wijngaard van Marc Kent, de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof. De condities op de Porseleinberg zijn pittig: droog en heet.

Productomschrijving

Porseleinberg 2020. Tim Atkin 98/100
"We pick the vintage,” says Callie Louw, whose 2020 Porseleinberg is the second lightest in alcohol he’s ever made at 13.6%. Fermented with 100% whole bunches using the submerged cap technique that transformed the wine in 2018, this is another scented, seamless stunner from Callie Louw. Aged in large foudres and 5% concrete eggs, it’s a spicy, sappy, hauntingly elegant Syrah from a brutal site, with kelp, rose petal and fynbos aromas, juicy bramble and red berry fruit, fine tannins and a wonderful sense of energy. 2024-32

Porseleinberg is een wijngaard van Marc Kent, de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof. De condities op de Porseleinberg zijn pittig: droog en heet. Top-wijnmaker Callie Louw maakt er wijnen met cult-status die vrijwel direct uitverkocht zijn zodra ze op de markt komen.
100% Syrah uit het Swartland. Vinificatie van hele trossen, 60% in grote houten vaten, de rest in Nomblot-eieren: betonnen, ei-vormige wijnvaten die door hun vorm de wijn in beweging houden tijdens het gistingsproces. Zeer gebalanceerde, intense wijn met geur van rijpe zwarte kersen en een heel mooie frisheid. Op het fruit gemaakt, met duidelijke kracht en stevige tannines, de wijn zal zich de komende 10 tot 15 jaar goed ontwikkelen.

Extra informatie

Alcohol 14,00%
Wijn Categorie Rode wijnen
Land Zuid-Afrika [za]
Productie regio Swartland
Jaargang 2020
Druivenrassen Syrah
Restsuiker droog
Inhoud (l) 0,75 liter
Sluitingstype Kurk
Wijngoed informatie Het domein Boekenhoutskloof, een van de oudste landerijen in Franschhoek,werd opgericht in 1776. Wanneer in 1993 een consortium van 6 investeerders het landgoed overneemt, breekt een nieuw tijdperk aan. Nieuwe wijnranken worden aangeplant, een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd en vooral, Marc Kent wordt wijnmaker en al gauw aandeelhouder nummer 7. Onder zijn leiding wordt de eerste jaargang 1997 een onwaarschijnlijk succes, en behoort Boekenhoutskloof in één klap tot de absolute top van Zuid-Afrika en een van de meest gezochte wijnen ter wereld. Porcupine Ridge, de Standard Range, is soepeler gevinifieërd maar straalt onmiskenbaar het karakter uit die de wijnen van Marc zo typeert. He combines the power and ripeness of the new world with the elegance and precision of the old.

Beoordelingen

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Porseleinberg Syrah 2020
Laat een review achter
Versturen