Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site

Quinta de la rosa Finest reserve

Schrijf de eerste review van dit product

€ 12,60

Snel overzicht

Geprezen en 92 punten toegekend door Robert Parker - ".. .een prachtig voorbeeld van wat kan worden bereikt in niet-vintage port !
Decanter Magazine " 3 sterren"
Richard Mayson in zijn meest recente boek, Port en de Douro : Quinta de la Rosa La Rosa Reserve ' TOP'
Donkerrood van kleur. Intense geur en smaak met rood fruit, rijpe tonen en een stevig karakter.
Wijnbereiding: De trossen worden met de hand geplukt en, deels ontsteeld, gestort in lagares, lage open granieten bakken, waar ze door 5 of 6 man schouder aan schouder met de voeten worden getreden. Eigen gisten uit wijngaard en kelder zorgen voor de vergisting. Die wordt bij 7% alcohol onderbroken door toevoeging van neutrale alcohol van druiven tot een alcohol percentage van 20 graden en een restsuiker van gemiddeld 100 gram/liter. Dan wordt de wijn geblend met oude voorraden voor een constante kwaliteit en gemiddeld 6 à 7 jaar gerijpt op pipes, eiken vaten van 550 liter. De Finest Reserve is het visitekaartje van Quinta de la Rosa.
Quinta de la rosa Finest reserve

Meer afbeeldingen

  • Quinta de la rosa Finest reserve
De familie Bergqvist maakt al sinds 1815 port. In 1930 werd het export bedrijf verkocht maar bleef het wijnhuis bestaan en ging onder leiding van de grootmoeder van Sophia verder. In 1988 besloten Sophia en haar vader Tim Bergqvist het familie bedrijf te heropenen onder de naam Quinta de la Rosa.

Het bedrijf maakt port van topkwaliteit en hun rode wijnen hebben al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen. Het wijnhuis heeft circa 55 hectare wijngaard en produceert per jaar 50.000 liter wijn en 100.000 liter port. De nieuwe wijngaarden, gesitueerd op de zuid-oostelijke oever van de rivier de Douro, dateren uit begin jaren zeventig van de vorige eeuw en zijn beplant met verschillende gewaardeerde druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Barroca en Tinta Cão.
Alcohol 20%
Wijn Categorie zoete wijnen
Land Portugal
Produktie regio Douro
Jaargang Nee
druivenrassen Nee
Restsuiker zoet
Inhoud (l) 0.50
Sluitingstype Kurk
Wijnmaker Jorge Mareira
Wijngoed informatie Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Deze talentvolle jonge oenoloog is aangetrokken om de kwaliteit van zowel de Port als de tafelwijnen verder te laten stijgen. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port wordt er ook een voortreffelijke rode wijn en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schistbodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk om te weten is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A. Dit is de absoluut hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Er wordt bij Quinta de la Rosa op dit moment veel geïnvesteerd in een nieuwe wijngaard en de aanplant van o.a. Touriga Nacional De DOC Douro valt samen met het productiegebied van Porto en strekt zich uit ten noorden en ten zuiden van de Douro en enkele bijrivieren. De wijngaarden beginnen net ten westen van de stad Regua en lopen tot de Spaanse grens in het oosten. Ze worden beschermd tegen de koele en vochtige Atlantische wind door een bergketen. De winters zijn koud en de zomers zijn zeer warm en droog. Door de warmte zijn de zuidelijke hellingen uitermate geschikt voor de productie van porto. Voor de wijnen zoekt men steeds meer de noordelijke flanken op of concentreert men zich op hoger gelegen gebieden.

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review

You're reviewing: Quinta de la rosa Finest reserve

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waarde